January 25, 2020 21:00
Балкан

Милан Гуровиќ осуден на 10 месеци куќен притвор

Поранешниот кошаркар Милан Гуровиќ, склучи договор со основното обвинителство со кој ја призна вината дека бил насилен кон жена му и ќерката, па доби казна од 10 месеци куќен притвор.

На Гуровиќ му е изречена и мерка забрана за доближување во следните шест месеци. Гуровиќ два дена беше во притвор, а потоа пуштен на слобода, со тоа што на себе има електронски уред за надзор и контрола дека нема да излезе од просториите во кои ќе ја служи казната.

Гуровиќ во вторникот ги претепал сопругата Тања (43) и ќерката Милица (16), а првичната изјава му беше дека бил нападнат од жена му, која е отечена во лицето поради ботоксот. Овој кошаркар имаше и забрана за влез во Хрватска, поради тетоважата со ликот на четничкиот водач Дража Михајловиќ.

Нови вести

Нов земјотрес во Турција

Igor

Протести во Перник поради недостиг на вода

Igor

Во Хрватска протести против 5Г мрежа

Igor