November 21, 2019 00:11
Економија

Меѓународен ден на земјоделски задруги

Со конференција на која ќе бидат доделени договорите за грантови, денеска во Министерството за земјоделство ќе биде одбележан Меѓународниот ден на земјоделските задруги.

На конференцијата ќе биде промовирана и избраната чадор-организација на земјоделските задруги во земјава, а ќе биде соопштен и нивниот главен фокус за престојните 18 месеци.

Ќе се дебатира и на темата „Земјоделски задруги – решение за пласман на земјоделски производи”.

Годинава мотото на Меѓународниот ден е „Задруги за достоинствена работа”.

Нови вести

Димковски: Квалитетот на тутунот е добар, очекуваме непречен  откуп и висока просечна откупна цена на тутунот

Valentina

Бизнис акцелераторот УКИМ домаќин на лабораторијата за иновации на Дојче телеком од Германија

Valentina

Ангеловска-Бежоска: Потребна е натамошна консолидација на банкарските системи во регионот на Западен Балкан

Valentina