June 21, 2021 18:46
Свет

Мексико Сити тоне по 10 сантиметри годишно поради подземното езеро

Мексико Сити тоне околу десет сантиметри годишно и тешко дека тоа може да се спречи. Овој феномен е забележан од научниците уште на почетокот на минатиот век, се наведува во заклучокот на студијата објавена во научното списание JGR: Solid Earth. Причина за таквата појава е подземното езеро кое останало без вода, поради што пропаѓањето на градот, изграден на површината, е речиси неминовно.

AnimeFreak kiss anime freak: The Quintessential Quintuplets 2 Episode 12

AnimeTV google anime tv: Fairy Tail (Dub) (https://animetv.cc/m/4e42) Episode 175