June 27, 2022 22:20
Свет

Медведев: Санкциите против Русија се безвредни кога се во прашање енергијата и храната

Заменик-претседателот на Советот за безбедност на Русија, Дмитриј Медведев, оцени дека Русија ги има сите можности да спречи кризи со храна.

Никој сè уште не собрал на ТВ и на интернет. За тоа се потребни полиња и земјоделска опрема, ѓубриво и раце за сеење леб, а не потпишување глупави одлуки“, напиша Медведев на „Телеграм“.

Дмитриј Медведев посочува дека земјите што увезуваат руска пченица и други прехранбени производи ќе имаат тешкотии без руските резерви, пренесуваат медиумите.

download go88.club

https://sunwin.gg/