August 18, 2019 17:37
Магазин

МД „Илинден” ги повикува Македонците во Албанија да гласаат за Тамара Тодевска

Македонското друштво „Илинден” со седиште во Тирана и огранокот за Голо Брдо ги повикаа Македонците во Албанија да гласат за Тамара Тодевска, годинашен претставник на Репулика Северна Македонија на изборот за Песна на Евровизија.

Во апелот друштвото потсетува дека на изборот за Песна на Евровизија 2019 во Тел Авив, Израел,Тодевска настапува на 16 мај на полуфиналната вечер и зависно од добиените гласови, ќе биде пласирана за финалната вечер што ќе се одржи на 18 мај 2019 година.

-Гласовите кои ќе бидат дадени од Албанија, ќе можат да му помогнат на нашиот претставник да учествува во финалната вечер. Ве замолуваме активно да се вклучите и во лобирање за гласање, меѓу вашите роднини, пријатели, колеги,соседи и познати. На тој начин ќе и дадеме поддршка на културата на нашата татковина Македонија и нејзината промоција во музичкиот свет во Европа, стои во апелот потпишан од претседателот на друштвото Никола Ѓурѓај и на огранокот за Голо Брдо,Или Халилај.

Друштвото апелира за Тамара да гласаат и Македонците каде и да се низ светот, со што „ќе ја искажат и љубовта кон нивната матична земја”

Нови вести

Топењето на Гренланд го достигна нивото предвидено за 2070 година

Igor

Водата на Аљаска е толку топла што веќе ни рибите не можат да издржат

Igor

Научниците открија вакцина против алергија на мачки

Igor