September 18, 2021 13:22
Македонија

МВР на Спасовски е нефункционално, лични карти не се издаваат и повеќе од 20 дена

МВР на Спасовски е нефункционално, лични карти не се издаваат и повеќе од 20 дена.

Граѓаните за лична карта чекаат и повеќе од месец дена, а во последните 20 дена  не е издадена ниту една лична карта. Ова е дебакл на системот за кој виновна е власта.

Спасовски со нефункционалноста на МВР и неиздавањето на лични карти го крши и Законот за лична карта кој јасно пропишува во својот чл.12 дека личната карта се издава во рок од 15 дена од денот на приемот на барањето за издавање.

Кој ќе одговара и дали воопшто некој ќе понесе одговорност затоа што се крши законот? Уште поважно кој ќе им ја надомести штетата на граѓаните кои не можат слободно да стапат во правен промет затоа што системот не е способен да им издаде лична карта согласно законски утврдениот рок?

Власта ги става граѓаните во голем ризик, но и во голема штета.

Една од потребите за постоење на организирана власт е и обврската да им пружа услуги на граѓаните. Со Заев и Спасовски власта не го исполнува и овој услов за свое постоење. Заев и Спасовски целосно потфрлија и за тоа треба да има одговорност.

Време е неспособните да си одат. Време е за Македонија за сите луѓе!

AnimeHeaven Watch anime online in high quality with english Subbed & Dubbed

Website https://4anime.biz: Watch Pokemon: Giratina and the Sky Warrior (Dub) 4anime Episode Full persona 4 the animation funimation

Watch High School DxD New: Oppai, Tsutsumimasu! Episode Full

Website https://wcostream.cc: Watch Ultraman Kids Looking for Mother for 30000000 Light Years wcostream Episode 1 wcostream dragon ball super

Hvacr: https://hvacr.vn/diendan/members/animefreakws.124980/#about

Plimbi: https://www.plimbi.com/author/40965/animeflixnl