December 6, 2019 10:24
Македонија

МВР започна со издавање на новите регистарски таблички со ознака НМК

Министерството за внатрешни работи започнува со издавање на регистерски таблички со ознака НМК. Регистарска табличка со ознака НМК ќе добиваат возилата што подлежат на прва регистрација во државата и оние граѓани што ќе пријават оштетена регистерска табличка. Останатите граѓани промената ќе треба да ја направат до 2024 година, а до тогаш ќе можат да ги користат постоечките таблички и при излегување од државата ќе добиваат бесплатна налепница НМК.

Ваквата измена се презема согласно насоките на Владата упатени до Министерството за внатрешни работи во Извадокот од Нацрт записникот од 120-тата седница на Владата од 12.02.2019 согласно која МВР се задолжува да започне со издавање на нови регистарски таблички во рок од четири месеци од влегување во сила на уставните амандмани и Уставниот закон.

Нови вести

Рекет: Орце дојде, Ана има температура

Igor

Нема брза победа над загадувањето, но мора итно да се дејствува

Igor

ВМРО ДПМНЕ: СДСМ ги потценува граѓаните и медиумите

Igor