December 14, 2019 13:35
Македонија

МВР демантира дека има изградба на мигрантски кампови во нашата држава

Министерството за внатрешни работи целосно ги демантира лагите и дезинформациите пласирани во одредени медиуми за некаква изградба на кампови за мигранти на територијата на Република Северна Македонија. Станува збор за лага со цел да се манипулира јавноста.

На министерскиот форум за правда и внатрешни работи ЕУ- Западен Балкан што денеска се одржа во Скопје темата воопшто не беше разговарана, а ставот на МВР и Владата на Република Северна Македонија е јасен и дециден дека никогаш нема да се прифати изградба на кампови на територијата на нашата држава.

Апелираме до граѓаните да не наседнуваат на ваквите лажни вести.

Нови вести

Единствена Македонија: МАНУ има примарна задача да ги брани националните интереси

Valentina

ВМРО-ДПМНЕ: Заев освен тоа што е премиер на земјата со највисок криминал во Европа, тој е и премиер на земјата со најзагаден воздух во светот

Valentina

Над четвртина од вработените во МВР се жени, но сеуште има разлики во систематизациската застапеност

Valentina