April 11, 2021 12:50
Македонија

Матурантите задоволни од шансата одново да ги пријавуваат испитите

Матурантите деновиве повторно ги пријавуваат испитите за државната матура во согласност со новите измени што ги постигнавме со договорот, вели за „Слободен печат“, Бленди Ходаи, лидерот на Средношколскиот сојуз.

Според , засега без никакви проблеми се одвива процесот за матурантите, според кој, оние кои до крајот на декември пријавија дека ќе полагаат матура, сега одново се пријавуваат во училиштата за да ги променат предметите што ќе ги полагаат, согласно постигнатиот компромис за измени на концепцијата за оваа генерација на матуранти.

– Запишувањето на предметите започна на 22 февруари,а ќе заврши на 5 март, за да можат навреме да се внесат податоците во системот на Државниот испитен центар– додава Ходаи.

Watch Dr. Stone: Stone Wars Eve of the Battle Special Feature Episode Full (https://animeheaven.pro/m/2B7Y/ep-1) at website https://animeheaven.pro. See more anime heaven org

Attack on Titan Final Season (https://aniwatch.pro/m/Aa5B) Episode 12 at website https://aniwatch.pro watch anime dub