October 26, 2021 20:59
Македонија

Маричиќ: Со нови закони до ефикасна борба против корупцијата

Министерот за правда Бојан Маричиќ на завршна конференција „Напредокот во борбата против организираниот криминал и корупцијата во контекст на Планот за борба против корупцијата”, ја истакна поддршката што Министерството за правда ја дава во спроведувањето на проектите и активностите од Акција 21 за европски стандарди дома, преку реализација на предвидената законодавна агенда и спроведувајќи ги реформите.

-Веќе е изработена физибилити студија за нов предлог-закон и во тек е процес на разработување на модел за реална контрола на потекло на имот. Се работи и на подготовката на измени и дополнувања на Законот за спречување на корупцијата и судирот на интереси со цел, не само надминување на слабости во текстот на Законот утврдени од страна на Државата комисија за спречување на корупцијата во неговата примена, туку и унапредување на инструментите за анализа на податоци кои и се потребни на Државната комисија во вршењето на нејзините надлежности, потенцираше министерот Маричиќ.

Маричиќ додаде дека ова е општествен проблем кој не се решава преку ноќ, дека проблемот е системски и е потребно време. Борбата со корупцијата мора да биде континуирана, затоа остануваме цврсто на нашата определба и приоритет, и таа борба ќе ја добиеме.

 

 

4Anime: Minami-ke Omatase anime episode Full online free at https://4anime.biz blood c 4anime

Watch anime online for free at AnimeKisa anime websites

Website https://gogoanime.be: Watch A Dark Rabbit has Seven Lives gogoanime Episode 12 gogoanime list

Watch Horimiya (Dub) Episode 13

Free-ebooks: https://www.free-ebooks.net/profile/1314594/gogoanimelol

Cplusplus: https://www.cplusplus.com/user/animeflixnl/