October 16, 2019 20:09
Македонија

Манчевски на граѓанска трибина во Кочани: Невработеноста се намалува, растот на платите е прав пат!

о своето обраќање на трибината „На прав пат” во Кочани, потпретседателот на СДМ, Дамјан Манчевски се осврна на досега реализираните мерки што го подобруваат животот на сите граѓани.

– Преку успешни политики ја намаливме невработеноста на рекордни 17,5 отсто, има рекореден број на нови работни места,околу 50.000 се отворени, рече Манчевски додавајќи дека постојано се спроведуваат мерки за задржување на младите во државата.

– Го мотивираме приватниот сектор, со Ребалансот на буџетот обезбедивме можност за субвенционирање на компаниите до 100 евра кои ќе ги покачат платите на работниците. Концептот за зголемување на платите е прав пат! – потенцираше потпретседателот Манчевски.

Нови вести

Мицкоски: Граѓаните заслужија датум за почеток на преговори

Filip

Средба на генералните секретари на парламентите на Србија и на Северна Македонија

Filip

Мал напредок во делот на средновековната историја, Делчев останува нерешено прашање за мешовитата македонско-бугарска комисија

Filip