October 15, 2019 11:11
Економија

Македонските ИКТ компании на саемот за технологија и медиуми во Амстердам

Агенцијата за странски инвестиции и промоција на извозот на Република Северна Македонија, согласно Планот за активности за 2019 година во делот на промоција на извоз, а на предлог на бизнис заедницата, оваа година во периодот од 13-17 септември, е организатор на национален штанд на саемот за технологија и медиуми IBC во Амстердам.

Оваа година вкупно четири компании од нашата земја се дел од националниот штанд како ко-изложувачи: Piksel, Hoyo Tech,  Alternative System Integration и Inellipse.

Директорот на Агенцијата за странски инвестиции и промоција на извозот, Арбен Виља имаше неколку состаноци со водечки фирми од областа на технологија и медиуми кои се учесници на саемот.

IBC е највлијателниот светски медиумски и технолошки саем. Во 2019 година IBC привлече повеќе од 60.000 учесници од 150 земји ширум светот, каде изложуваат повеќе од 1.700 од клучните добавувачи на технологија во светот.

Нови вести

Елези: Одлична реализација од нaд 65% на Проектот за подобрување на општински услуги

Valentina

Обнова на валандовската градинка „Калинка“ – подобри услови за над 140 дечиња и заштеда на енергија од 70%

Valentina

Фолксваген ја одложи одлуката за изградба на фабрика во Турција

Igor