August 14, 2022 19:53
Спорт

Македонија во вториот шешир на ждребот за СП

Ракометната репрезентација на Македонија на 2. јули ќе ги дознае противниците за Светското првенство кое на почетокот на следната 2023 година ќе се игра во Полска и Шведска.
Избраниците на Кирил Лазаров ќе се најдат во вториот шешир на ждрепката која е закажана за 2. јули.

Покрај Македонија во овој шешир се наоѓаат и Катар, Чешка, Белгија, Бразил, Португалија, Полска и Црна Гора. Тоа се селекциите кои Македонија нема да може да ги добие за противници.