Свет

Лукашев: Целата приказна со омикрон ќе биде завршена на 1 март

Директорот на рускиот Универзитет за медицинска паразитологија, тропски и заразни болести „Сеченов“, Александар Лукашев вели дека омикрон ќе го снема до 1 март. Додава дека овој сој на коронавирусот е помалку смртоносен од другите.

„Целата приказна со омикрон ќе биде завршена на 1 март. Се развива многу брзо, па на сето тоа ќе гледаме како на историја“, изјави Лукашев.

Лукашев смета дека поблагиот тек на болеста е поради помалата репродукција на вирусот во белите дробови.

„Тешко е да се каже точната бројка, но грубо кажано, проценуваме дека е пет до десет пати помалку смртоносен од другите соеви“, изјавил тој за ТВ каналот „Русија-24“.

Омикрон се појави во Јужна Африка лани, а сега е присутен насекаде во светот.

https://animefreak1.com/. AnimeFreak #1 Site to watch thousands of dubbed and subbed anime episodes including Dragon Ball Super, Attack on Titan, Naruto Shippuden, One Piece

free anime online AnimeFreak DON'T TOY WITH ME, MISS NAGATORO

free anime online Dragon Ball Z (Dub)

old animefreak AnimeFreak The Rising of the Shield Hero (Dub)

online anime How a Realist Hero Rebuilt the Kingdom

Higehiro: After Being Rejected, I Shaved and Took in a High School Runaway