January 21, 2022 00:24
Македонија

Лозароовоштари го блокираа патот Градско-Прилеп кај Росоман

Лозароовоштари од Тиквешко попладнево го блокираа патот Градско-Прилеп кај Росоман, незадоволни од цените за килограм грозје и праски.

– Работата на земјоделецот е неисплатлива бидејќи никој не ги зема во предвид деновите поминати на работа во нива, при формирање на цени на земјоделски производи. Земјоделецот работи и заработува колку да го прехрани семејството. Но и тоа веќе не е можно, бидејќи повеќе се троши на производство, отколку што се заработува од продажбата на земјоделските производи, изјави Трајче Душковски од росоманско Трстеник, производител на грозје и праски.

Блокадата ќе трае еден час, најавија организаторите – новоформираното регионално здружение „Тиквешки лозароовоштари”.

GogoAnime | Watch Anime Online - Gogo Anime Real. GogoAnime.be - The best website to watch anime for free thousands of anime episodes. Watch anime online in English at GoGoAnime. Subbed, Dubbed, No ADs.

Jimihen!!: Jimiko wo Kaechau Jun Isei Kouyuu!!

Horimiya (Dub) Episode 13

anime stream GoGoAnime Tokyo Ghoul

That Time I Got Reincarnated as a Slime (Dub)

Suppose a Kid from the Last Dungeon Boonies moved to a starter town?