January 20, 2022 23:08
Македонија

Лозарите не потпаѓаат под манипулациите на фантомски здруженија блиски до ВМРО-ДПМНЕ, проблемите се решени, грижата за земјоделците сега е вистинска

Денеска нема протест на лозароовоштарите туку уште еден очаен и неуспешен обид на ВМРО-ДПМНЕ со нивни членови и симпатизери да ја искриви сликата за мерките што го унапредуваат земјоделството и обезбедуваат повисок животен стандард за земјоделците.

Сите наследени проблеми на лозарите, оставени од ВМРО ДПМНЕ се решени.

Како една од низата мерки за поддршка на земјоделците е исплатата на околу 66,2 милиони денари или над 1 милион евра на Агенцијата за финансиска поддршка на земјоделството и руралниот развој кон 6.240 лозари за дополнителната субвенција од 1 денар за килограм предадено грозје во регистрираните винарски визби.

Претходно, исплатен беше долгогодишниот долг кон лозарите од Повардарието. Се исплатија 77 милиони денари на 2.048 лозари по основ на долгот што винарските визби го имаа кон лозарите за предаденото грозје во периодот од 15 август 2014 година до 15 ноември 2016 година.

Ова се дел од мерките преку кои покажуваме вистинска грижа кон лозарите и воопшто кон земјоделците. Од 1 јуни 2017 па до денес исплатени се вкупно 306,7 милиони евра кон земјоделците што ја покажува вистинската грижа за земјоделците. Поддршката за земјоделците продолжува со несмален интензитет.

Затоа, земјоделците не потпаѓаат под маниплулации на фантомски здруженија блиски до ВМРО-ДПМНЕ.

4Anime - Watch English Anime Online For Free in HD | 4Anime.biz. 4Anime Watch high quality 1080p online anime with English subtitles. You can watch free anime movies and movies online at 4Anime. Just sit back and relax!

anime stream Komi Can’t Communicate

4Anime My Hero Academia Season 2 (Dub) Episode 18

4anime biz Black Clover

anime online To Your Eternity

TSUKIMICHI -Moonlit Fantasy-