Македонија Свет

Листа на земји каде смртноста од ковид е најголема – Македонија на шестото место

Според податоците на веб-страницата Ворлдометерс, шест земји во регионот се на црната листа по бројот на починати од Ковид. На врвот на листата е Бугарија, каде починале 31.838 лица, што значи дека умреле 4.635 на милион Бугари. По нив следува БиХ, каде од коронавирус починале 13.696 луѓе, што значи дека починале 4.215 луѓе на милион жители. Потоа следуваат Унгарија, Црна Гора, па Македонија. Хрватска се најде на седмото место од 10-те најлоши во Европа, каде од коронавирус починале 12.983 лица. Хрватска има 4.066.593 жители, што значи дека на милион жители починале 3.193 луѓе.

Словенија не влезе во 10-те земји со најцрна бројка на починати од Ковид, но е блиску, односно го зазеде 13-тото место со 2.731 починат на милион жители. На најдобрата позиција на листата е Србија, која е на 30-то место во однос на регионот, каде досега починале 12.984 лица, што значи дека од нив починале 1.495 на милион жители.

anime websites. AnimeHeaven is the best animes online website, where you can watch anime online completely free. No download, no surveys and only instant premium streaming of animes.

anime website My Hero Academia Season 5

anime to watch AnimeHeaven Kiss x Sis (TV)

watch anime online Hunter x Hunter (2011) (Dub)

anime streaming Rascal Does Not Dream of Bunny Girl Senpai

Attack on Titan Final Season

tải go88