December 16, 2019 08:43
Македонија

Лиле Стефанова не дава согласност Камчев да добие времен пасош

Лиле Стефанова, поранешната специјална обвинителка, недава согласност Орце Камчев да добие привремен документ со кој би патувал во странство поради бизнис средби. Обвинителството и официјално потврди дека за барањето до Кривичниот суд е препратено негативно мислење.

Сега Судот треба да пресече дали ќе го земе предвид мислењето на Стефанова или основаноста на барањето на осомничениот во „Империја“, Орце Камчев.

Инаку, Камчев беше под истрага на СЈО за перење пари. Беше и во притвор, но со позитивно мислење од згаснатото СЈО тој излезе од Шутка, а потоа повторно со амин на СЈО му беше издаден времен пасош.

„Империја“ сега е во рацете на редовното обвинителство, а случајот повторно го води Лиле Стефанова, која доби овластување да го застапува предметот од Републичкиот Обвинител.

Обвинителството тврди дека „Империја“ не е мртва и дека се преземаат дејствија.

Нови вести

На Шапка 15 сантиметри снег

Valentina

Намалена видливост 50 – 100 м поради магла има кај Кичево,на планинскиот превој Ѓавато и долж Повардарието

Valentina

С.Македонија и Србија ќе потпишат договор за отворање граничен премин Лојане-Миратовец

Valentina