October 27, 2020 16:36
Магазин

Лејди Гага: Славата не носи среќа

Американската пејачка Лејди Гага често не сакала да биде „тоа што е“. Говорејќи за ситуацијата што и претходеше на нејзиниот последен албум „Chromatica“, кој беше објавен ова лето, таа призна дека имало моменти во нејзиниот живот кога се борела да биде тоа што е, но и против „депресијата и тагата“. чувствувајќи се како да и „се заканува“ и на нејзиниот животен пат.

„Знаев дека ќе се разбудам наутро и ќе сфатам дека сум „Лејди Гага“. И тогаш ќе станам многу депресивна и тажна и не сакав да бидам „јас“. Се чувствував загрозено од работите што ги донесе мојата кариера во мојот живот, но и мојот животен пат. Поминав многу време во некаква кататонија, не сакајќи да правам ништо. И тогаш, конечно, полека почнав да правам музика и да ја раскажувам мојата приказна преку моите песни“, изјави Лејди Гага за „Пипл“

Претходно, пејачката откри дека нејзината желба да ги живее своите соништа направила да се чувствува „измачена и трауматизирана“.

„Една од најтешките работи во животот е да бидеш доволно храбар да бидеш тоа што си. Сакам секој што е на тој пат да најде радост во себе. Тоа е она што ми го кажа Бредли (Купер) само вчера, непосредно пред нашата последна проба за настап во живо на „Shallow“. Тој рече: „Ајде да пуштиме малку радост.“ И се покажа дека таа радост многу ми помогна. Вистината е дека секогаш сум бил предодредена да ги живеам своите соништа, и покрај тоа, имаше толку многу нешта на патот. Имаше толку многу работи што јас не ги прифаќав и ме уништија, измачуваа, трауматизираа“, објасни Лејди Гага…

Преземено од Локално