February 17, 2020 01:17
Македонија

Ленче Ристовска останува на „Талир 2“

Според обвинението, тие со злоупотреба на службената положба, овозможиле правното лице ДГ „Бетон“ АД Скопје да го изгради седиштето на политичката партија ВМРО-ДПМНЕ, иако правното лице во времето на обезбедување на услугата имало склучено договори за јавни набавки со државни органи и јавни установи или претпријатија спротивно на Законот за политички партии, Законот за финансирање на политички партии и Законот за облигациони односи.

Обвинетите се сомничат дека прибавиле значителна имотна корист за партијата во износ од околу 8.2 милиони евра.