August 4, 2020 03:58
Живот

Кујната ќе сјае: Еве како брзо и едноставно да ги исчистите маснооти од шпоретот

Кујната ќе сјае: Еве како брзо и едноставно да ги исчистите маснооти од шпоретот

Со малку труд вашиот шпорет ќе има сјај како да е нов. Масните наслаги можат да претставуваат вистнински кошмар за домаќинките. И не само на шпоретот, туку и на другите површини во кујната.

Ова е едноставен начин одстранување маснооти од кујнските површини, а најмногу од деловите на шпоретот.

Потробно е:

-неколку капки медицински алкохол

-туфери

-стара четка за заби

Припрема:

Нанесете алкохол на туферите, тријте по заместените површиини и почекајте неколку минути. Потоа намокрететеја четката за заби со алкохол и исто така избришете ги замастените површини. Исто така избришете ја површината со памучна крпа и сув сунѓер.

Напомена:

Водете сметка алкохолот да не ја оштети површината која планирате да ја чистите. пред чистење проверете на малку видливо место дали алкохолот остава траги и дали може да ја исчисти површината (не би требало да користите алкохол на површини со висок сјај или лакирани површини). Од безбедносни причини немојте да чистите со алкохол во близина на извор на топлина, особено избегнувакте чистење на кујната ако ви е уклучена рингла на плин.