December 4, 2022 20:04
Македонија

Куштрим Ахмети избран за в.д. ректор на Тетовскиот Универзитет

Сенатот на тетовскиот Универзитет на денешниот состанок го избрала Куштрим Ахмети за в.д. ректор на Тетовскиот Универзитет.
Како што информираат од Универзитетот на Фејсбук, за претседател на Сенатот на Универзитетот е избран досегашниот ректор Вуллнет Ахмети.
Како што посочуваат, на овој состанок се дискутирани и други прашања поврзани со општиот напредок на наставно-научната дејност на Универзитетот во оваа академска година.