October 30, 2020 17:51
Македонија

Криминалната матрица во белата палата останува иста, Мицкоски останува извршител на Груевски

Пратеникот на СДСМ, Коста Костадинов ги коментираше вчерашните измени во раководството на ВМРО-ПМНЕ со констатаија дека „криминалната матрица во белата палата останува иста, Мицкоски останува извршител на Груевски“.

-Она што се случува во ВМРО е практично сето она што го кажуваме и во изминатите месеци како СДСМ како политичка партија. Практично последните случувања во ВМРО-ДПМНЕ се доказ дека внатре во партијата ништо не се променило. Тоа е истата таа матрица контролирана директно од Никола Груевски, а спроведувана овде во Република Северна Македонија од страна на Христијан Мицкоски внатре во ВМРО-ДПМНЕ. Кога ќе го погледнете новиот состав на Извршниот Комитет на ВМРО-ДПМНЕ вклучувајќи го тука и Антонио Милошовски и целата таа екипа водена од Никола Груевски, може да заклучиме дека криминалната матрица во белата палата останува, вели Костадинов.