December 2, 2021 03:59
Uncategorized

Кривични пријави против малолетници кои ограбиле две цркви

Тетовската полиција поднесе кривична пријава против двајца малолетници од село Радуша и од Тетово, поради сомнение за сторено кривично дело тешка кражба.

Како што информираат од МВР, во периодот од 11 до 25 јули годинава, со употреба на физичка сила и подесен предмет, пријавените влегле во црквата „Свети Никола“ во селото Копанце и „Свети Ѓорѓија Победоносец“ во селото Туденце и одзеле пари.

Во присуство на нивните родители, инспектор по малолетничка деликвенција при СВР Тетово и претставник од Центарот за социјални работи во Тетово, со пријавените бил извршен службен разговор.