September 25, 2021 04:47
Македонија

Кривичен суд издаде соопштение за случајот со Драги Рашковски

Кривичен суд излезе со соопштение за статусот кој го има Драги Рашковски кој е во домашен притвор.

Предлогот на Основното јавно обвинителство за гонење организиран криминал и корупција за замена на мерката куќен притвор во ефективен притвор за Д.Р.- осомничен во предметот познат како „Нелегална набавка на софтвер“, од страна на Кривичниот совет е отфрлен како неоснован со оглед да со решението за продолжување на мерката – куќен притвор од 02.07.2021 година не опстојува дополнителна мерка – Забрана за комуникација со лица опфатени со кривично правниот настан или Забрана за употреба на средства за комуникација, што е евидентно и од самото решение на Кривичниот совет достапно во прилог.

КИОК КС

Не спорно е дека токму Кривичниот совет на овој суд, по добиена жалба на Јавниот обвинител, изјавена против решение на судија на претходна постапка, на 21.04.2021, ја уважил жалбата и мерката куќен притвор ја заменил со мерка ефективен притвор. Мерката притвор од Кривичниот совет на 20.05.2021 година била продолжена за нови 30 дена, за на 04.06.2021 Апелациониот суд – Скопје да го укине решението на советот и да определи мерка – куќен притвор со дополнитечлни мерки за претпазливост. Но, на 02.07.2021, по предлог на надлежниот обвинител, од страна на Кривичниот совет, мерката куќен притвор е продолжена без дополнителни мерки за претпазливост, кое решение на советот е доставено до Јавниот обвинител и потврдено од Апелациониот суд Скопје.

Заради сето тоа, Кривичниот совет, водејќи се исклучиво по Законските одредби и ценејќи дали е прекршена определената мерка која опстојува со решение во моментот на поднесениот предлог, донел одлука за одбивање на предлогот.

AnimeKisa: Ashita no Joe (Movie) anime episode Full online free at https://animekisa.in dubbed anime

AniWatch: Tetsujin 28 anime episode 26 online free at https://aniwatch.pro aniwatch.me

Watch After School Dice Club Episode 12

Website https://gogoanime.be: Watch Tamako Love Story (Dub) gogoanime Episode Full tower of god gogoanime

Lawrence: http://www.lawrence.com/users/kissanimemx/

Hikingproject: https://www.hikingproject.com/user/201168050/gogoanime-lol