January 22, 2019 00:03
Општини

Крводарителска акција во Кисела Вода

Во големата сала на Општина Кисела Вода во тек е голема крводарителска акција. Досега голем број хумани граѓани и вработени во Општината ја покажаа својата хуманост, дарувајќи крв со цел да спасат нечиј живот.

Акцијата ја организираат Општина Кисела Вода и општинската организација на Црвен крст – Кисела Вода во соработка со Заводот за трансфузиологија-Скопје.Локалната самоуправа уште еднаш ги повикува сите хумани граѓани кои се можност да даруваат крв. Акцијата ќе се одвива до 15 часот.

Related posts

Интервју со Борис Георгиевски, грaдоначалник на Гази Баба

24info

Белгиски инвеститори во посета на Општина Крива Паланка

24news

Интервју со градоначалникот на Општина Бутел

24info