– Имам капацитет, искуство, знаење, чесен сум, се чувствувам чист и праведен и мислам дека народот ја заслужува мојата чесност. Не исклучувам кандидатура за градоначалник на Скопје, но јас имам поголеми амбиции, за премиер. За да формирам партија, немам финансиски можности, но може да се направи граѓански фронт, да се обединат граѓанските сили во едно движење – вели Костовски.