January 19, 2021 05:40
Македонија

Костадинов: За македонскиот иденитет и јазик не се разговара, хистеријата на Мицкоски е на штета на сопствената држава

П1: Дали Владата предводена од СДСМ ќе прифати патокз за Договорот за добрососедство со Бугарија и тој да стане дел од преговарачката рамка?
Она што е важно за период да се каже е дека Договор коишто веќе е потпишан постои. Нема потреба и нема да се случи ниту нов Договор, ниту Анекс. За идентитетот наш македонски, за јазикот наш македонски, ниту се разговарало или преговарало, ниту се разговара или преговара. Хистеријата што ја шири самопрогласениот хистеричен политичар Христијан Мицкоски е исклучиво во функција на штета на сопствената држава и сопствениот народ во еден период коишто е многу важен за нашата заедничка иднина.
https://youtu.be/u8mg6NJZD4U