Балкан Свет

„Кориере дела Сера”: Италијанска туристичка агенција нуди вакцина-туризам за Србија

Туристичка агенција од Болоња нуди пакет аранжман за сите Италијанци кои сакаат да се вакцинираат против Ковид-19 во Србија, пишува весникот „Кориере дела Сера”.

Сопственикот на агенцијата Умберто Салвадори сам го тестирал системот, ја одбрал вакцината и откако бил вакциниран во Белград, неговата агенција понуди пакет од четири дена.

Единствениот услов за патување е лицето да има потврда дека е регистрирано за вакцинација.

Агенцијата обезбеди локални водичи и преведувачи, сместување во хотел и туристичка тура низ Белград.

Цената на четиридневниот пакет за две лица е 500 евра, а тоа вклучува превоз со авион или автомобил, како и  ковид-тест.

Тие, исто така, планираат патувања со вакцини во помали места во Србија, каде што, според сопственикот на агенцијата, има помала група пред центрите за вакцинација.

Сопственикот на агенцијата тврди дека интересот е огромен, дека нивните телефони постојано ѕвонат, заинтересирани се и компании од мала и средна големина, кои сакале да организираат имунизација за вработените, како дел од безбедноста при работа, нагласува весникот во иформацијата.

GoGoAnime watch anime free: Fire Force Season 2 Episode 24

WCOStream anime stream: Re:ZERO -Starting Life in Another World- (https://wcostream.cc/m/rPz) Episode 25