February 27, 2021 05:07
Свет

Конте: Нема да има реконструкција на владата

Италијанскиот премиер Џузепе Конте демантираше каква било намера за реконструкција на сегашната коалициска влада, која е составена од партии од левиот центар.

Во интервју за дневниот весник „Ил Кориера дела сера“, премиерот рече дека никој од владата, ниту тој самиот, не разгледувал таква можност и дека во овој момент сите владини сили се насочени кон кризата предизвикана од Ковид-19 и како најдобро да се организира употребата на 209 милијарди евра одобрени за Италија како помош од Европската Унија.

„Не е време да се исполнат можните амбиции на поединци или аспирациите за поголема политичка улога. Ние работиме на тоа судбината на државата да не зависи од судбината на поединците”, рече Конте.

The Rising of the Shield Hero Season 2 Episode 1-Preview at website https://kissanimeonline.com kissanime monster

Hige wo Soru. Soshite Joshikousei wo Hirou. Episode Preview at website https://gogoanime.be god of highschool gogoanime