November 27, 2021 04:12
Македонија

Кондовски:Сите жители на Битола заслужуваат достоинствени услови за живот!

Сите жители на Општина Битола заслужуваат достоинствени услови за живот. Ова денеска им го порача кандидатот на СДСМ и коалициските партнери за градоначалник на Општина Битола, Христо Кондовски на средба со претставници на Здружението на слепилица, Здружението на глуви и наглуви лица и Здружението на телесни инвалиди „Мобилност“, кои делуваат на регионално ниво, како и претставници на Националната заедница на сите инвалидски организации.

„Како дел од идната локална самоуправа се обврзувам дека посветено ќе работиме на подобрување на условите за живот за овие категори и преку отстранување на архитектонските бариери, уредување на зелени катчиња, повеќе персонални асистенти, поддршка на ресурсниот центар, но и создавање на подобри можности за вработување на оваа категорија лица.“-рече Кондовски.

 

 

Soul Hunter Episode 26

Watch The Collected Animations of ICAF (2001-2006) Episode 1

Website https://animebee.to: Watch Mobile Suit Gundam 0083: Stardust Memory animebee Episode 13 anime stream

AnimeKisa: Higurashi: When They Cry - GOU (Dub) anime episode 24 online free at https://animekisa.in anime online

Watch Infinite Ryvius (Dub) Episode 26