September 18, 2021 16:34
Македонија

Комисијата за европски прашања денеска треба да гласа за предлог-измените на Законот за државјанство

Членовите на Комисијата за европски прашања денеска, на вториот ден од расправата за предлог-измените на Законот за државјанство, треба да гласаат по документот.

Пратениците од опозицијата и денеска, како и на претходната седница на Комисијата, се обидуваат преку процедурални забелешки да го одолговлечат гласањето за законот. Тие поднесоа 1000 амандмани за него.

Инаку, станува збор за Предлог-измени на законот со кој треба да се реши статусот на луѓето од поранешните југословенски републики кои до денот на прогласување на независноста живееле во земјава. Тие ќе треба да добијат државјанство во рок од три години по стапувањето на законот во сила.

Во моментот има пауза на седницата на Комисијата за европски прашања.

Watch Red Shoes and the Seven Dwarfs (Dub) Episode Full

TwistMoe: Ore-sama Kingdom anime episode 14 online free at https://twistmoe.net online anime

Watch Legend of the Mystical Ninja (Dub) Episode 23

Magical Play (Dub) (https://animepahe.cc/m/qdWk) Episode 4

Animeflixnl weebly: https://animeflixnl.weebly.com/

Snupps: https://www.snupps.com/kissanimemx