January 29, 2023 13:09
Македонија

Ковачевски: Со Макрон и Олаф Шолц имаме конструктивни разговори за европската иднина на Македонија

Со претседателот на Франција Емануел Макрон и канцеларот на Германија Олаф Шолц, кои се наши големи поддржувачи, секогаш имаме конструктивни разговори за европската иднина на Северна Македонија наиша Ковачевски.
Денеска за време на Самитот во Тирана разговаме за актуелните процеси во Република Северна Македонија, посебно во делот на започнатиот скрининг процес како и за предизвиците со кои се соочуваме и успешно ги надминуваме. Тема на нашиот разговор беше и енергетската криза, актуелните состојби во Европа и војната во Украина.