Македонија

Ковачевски: Следува консолидација во СДСМ, ќе привлечеме и нови луѓе со кои делиме исти вредности

Предизвикот постои и пред нас е период на консолидација, рече кандидатот за претседател на СДСМ, Димитар Ковачевски во гостувањето на ТВ24. Тој кажа дека токму од таа причина во мотото од својата програма ги нотирал зборовите: Заедно, одговорно и посветено.

-Мораме да ги консолидираме нашите редови внатре, секој член да биде слушнат и неговото мислење да биде земено како валидно и потоа да види дали неговото мислење се практикува. СДСМ е голема партија и оние кои биле дел од партијата презеле државни функции и тука дополнително се ослабнува партијата. Треба да се активираат членовите во партијата и сите оние кои во изминатиот период се пасивизирале преку месните организации и општинските раководства. Треба да се привлечат и нови лица кои ќе ги адресираат предизвиците со кои се соочува општеството, вели Ковачевски.

Според него СДСМ го има најдобриот кадровски потенцијал во државата и има најголем демократски капацитет.

-Ние бираме претседател на непосредни избори и секој член што ги исполнува условите може да се кандидира. Постојното раководство е избрано пред само седум месеци, имаше освежување со голем број правници и истакнати економисти и други општественици, но има затвореност на ниво на општински раководства и тоа треба да го отстраниме, потребни се нови идеи. Организациските единици ако се затворат се отвора опасност од клиентелизам и запазување лични интереси. Алудирам на три столба, унапредување на социјалдемократските вредности, економски раст и справување со горливите проблеми, и трето, давање фер шанса на квалитетни луѓе во сите нивоа на институциите во државата, истакна Ковачевски.

4Anime - Watch English Anime Online For Free in HD | 4Anime.biz. 4Anime Watch high quality 1080p online anime with English subtitles. You can watch free anime movies and movies online at 4Anime. Just sit back and relax!

dubbed anime 4Anime Mother of the Goddess’ Dormitory

watch animes 4Anime Horimiya

watch anime free 4Anime JoJo's Bizarre Adventure: Golden Wind (Dub)

4Anime Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba (Dub)

4Anime JUJUTSU KAISEN (Dub)

tải go88