Македонија

Ковачевски- Петков: Важно е да се охрабри комуникацијата и соработката меѓу државните универзитети во Македонија и Бугарија

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Димитар Ковачевски и претседателот на Владата на Република Бугарија Кирил Петков, како дел  од програмата на официјалната посета на македонската Влада, го посетија државниот универзитет „Св. Климент Охридски” во Софија.

Највисоки претставници на Универзитетот „Св. Климент Охридски” и на Економскиот факултет ги запознаа гостите со заедничката програма на Универзитетот Харвард од САД со софискиот државен универзитет на магистерските студии на Економскиот факултет, на која гостин професор е и премиерот на Бугарија Кирил Петков.

За време на посетата на универзитетот премиерите Ковачевски и Петков имаа куса средбата и со ректорот проф. д-р Анастас Герџиков, на која меѓу, другото, стана збор и за заедничкиот интерес на двете влади да ја охрабрат комуникацијата и соработката меѓу државните универзитети во Северна Македонија и Бугарија.

AnimeDao - Watch English Subbed Anime Online | AnimeDao Official. AnimeDao provides you a free anime streaming platform with little to no Ads for better viewing experience.

anime streaming AnimeDao Horimiya

watch animes AnimeDao My Hero Academia

sites to watch anime Death Note (Dub)

watch anime online AnimeDao Naruto: Shippuden (Dub)

Attack on Titan Season 2 Episode 6