Македонија

Ковачевски од Кочани: Општинските раководства ќе се бираат непосредно, исто како и претседателот на партијата

Кандидатот за претседател на СДСМ, Димитар Ковачевски, вечерва оствари средба со членовите и активистите на СДСМ во Кочани каде се дебатираше за унапредување на внатрепартиската демократија. Тој истакна дека развојот на демократијата е во директна корелација со унапредување на внатрепартиската демократија и тој како претседател ќе се залага секој член на партијата да има глас и моќ да избира и одлучува на локално ниво.

„За да ги избереме најдобрите и најпочитуваните луѓе на локално ниво, потребно е членовите на партијата од секоја општина да може да бираат и да одлучуваат. Како иден претседател, ќе инсистирам локалните раководства исто како и претседателот на партијата, да се бираат непосредно. Гласот на секој член и активист мора да биде слушнат и испочитуван“ – порача пред членовите Ковачевски.

Тој рече дека СДСМ е единствена целосно дигитализирана партија која располага со систем за брзо непосредно гласање. Ковачевски рече дека идното раководство, доколку тој биде претседател, системот ќе го унапреди и користи за да им се овозможи на партиските членови да бираат локални раководства, но и да гласаат за други важни прашања на внатрепартиски референдуми.

„СДСМ е дигитализирана партија со ефикасен систем за брзо и исплатливо организирање на внатрепартиски гласања и референдуми. Ова планирам да го унапредиме и користиме при носење на одлуките. Во недела ја барам поддршката за да изградиме систем каде сечиј глас е слушнат и испочитуван“ – заклучи Ковачевски

free anime online. Aniwatch Anime is another website offering audience to watch anime for free and viewers so far are quite impressed with the user-friendly interface

ani watch me Evangelion: 3.0+1.0 Thrice Upon a Time

anime sites Hunter x Hunter (2011)

Dragon Ball Super

Dragon Ball Super Episode 122

AniWatch To Your Eternity

tải go88