August 14, 2022 09:24
Македонија

Ковачевски: На партијата и на државата и требаат експерти кои треба да се привлечат

Димитар Ковачевски е еден од најактуените кандидати за нов претседател на СДСМ, барем додека не се пријават други. Лидерот на опозицијата Христијан Мицкоски имаше многу остри коментари за кандидатурата на Ковачевски.

-Ги видов неговите коментари. Јас сум човек со високо ниво на интегритет и веќе 30 години сум во СДСМ. Имам голема почит кон Зоран Заев оти тој ги донесе најтешките одлуки. Секој човек со интегритет својата независност ја докажува преку делата, вели Ковачевски за Утрински брифинг.
Во интервју за МИА Ковачевски изнесе начелни визии за иднината на партијата, пред сѐ обединување иако постои голема поделба и разделеност.Заев се покажа дека има голема доверба во Ковачевски иако досега не бил во висока и истакната позиција.

-Секогаш моите односи со луѓето ги градам врз основа на вредности, принципи и искреност. Кога приоѓам кон она што ми е работа не го правам тоа на наметлив начин, вели Ковачевски.