Македонија

Ковачевски: Најавувам удвојување на економскиот раст и раст на БДП до 5% 

Создавање поголем и одржлив раст на економијата во следните две и пол години е главен фокус на новата валда, истакна претседателот на СДСМ и мандатар Димитар Ковачевски во експозето во Собранието.
„Клучна цел на економската политика на Владата ќе биде креирање поголем и одржлив раст на економијата и пораст на БДП со удвојување на стапките на економски раст на среден рок и тоа од 2,5%, на 5% просечен раст.
Ова ќе го постигнеме преку зголемувањето на домашните и странските инвестиции, инвестиции во јавни и приватни проекти, како и значајно зголемување на ефикасноста во реализацијата на капиталните инвестиции.” посочи Ковачевски.
Претседателот Ковачевски истакна дека во перидот што претстои главен предизвик во економијата и натаму останува соочувањето со негативните ефекти од пандемијата и енергетската криза.

4Anime - Watch English Anime Online For Free in HD | 4Anime.biz. 4Anime Watch high quality 1080p online anime with English subtitles. You can watch free anime movies and movies online at 4Anime. Just sit back and relax!

anime stream 4Anime How NOT to Summon a Demon Lord Ω

4Anime Naruto: Shippuden (Dub)

watch anime 4Anime One Piece

4anime 4Anime My Hero Academia (Dub)

4Anime Tokyo Revengers (Dub) Episode 17