August 20, 2022 02:11
Македонија

Ковачевски молчи и за средбата на Џафери со претставници од Чеченија, од страв да не му падне владата

Ковачевски молчи и за средбата на Џафери со претставници од Чеченија, од страв да не му падне владата. Ковачевски не смее да го осуди Џафери и да побара одговорност од него од страв дека ДУИ ќе му излезе од влада.

Сликата која ја гледаме деновиве, каде Ковачевски молчи и одобрува шиканирање и пцуење на вработени во собранието од страна на Џафери, но и негови безбедносно сомнителни состаноци, е доволна причина и одговор зошто треба да има избори час поскоро.

Ковачевски е спремен да премолчи и криминал, само за да остане на власт. Со Ковачевски на чело на владата имаме уценет премиер.

Талат Џафери е опасност за безбедноста на државата и го поткопува интегритетот на Собранието.

Џафери го користел Собранието и позицијата која му ја нуди власта да се среќава со високо позиционирани луѓе од Чеченија и поранешни членови на Руската Дума, и сето тоа се обидел да го сокрие од јавноста.

Џафери не ги информирал медиумите за неговата средба, ниту пак истата е нотирана на собраниската интернет страница.

Нејасно е зошто Џафери ја криел средбата со Чеченците и дали за тоа се информирани нашите безбедносни служби и сојузниците?