January 21, 2022 13:26
Македонија

Коалиција Менуваме: Заборавиле да ги вакцинираат со редовна вакцина учениците од ДУРДМОВ Димитар Влахов

Интегрален текст од соопштение на Коалиција Менуваме

-Почитувани Родители на деца со оштетен вид и ученици во ДУРДМОВ Димитар Влахов Скопје Ваша среќа е што постои Коалицијата Менуваме кој одговорно и професионално ги застапува  интересите на децата и лицата со попреченост. Коалицијата Менуваме е шокирана по информациите добиени на терен од релевантните фактори кој се вклучени во процесот, имено станува збор за нестручност незнаење.  Трчањето по пусти пари и проекти за личен бенефит а притоа да заборавите на здравјето на децата.

Директорот и проект координаторот во ДУРДМОВ Димитар Влахов Скопје Александра Календзиева и Бобан Спасенцовски заборавиле децата да ги вакцинираат со редовна вакцинација т.е… до  Клиниката Јане Сандански не е доставен списокот за колку деца станува збор  кои треба да се вакцинираат за жал  периодот кој е надминат од 12 месеци за вакцина и сега ке се вакцинираат.

Драстично се прекршени правата на децата како и повреда на КОНВЕНЦИЈАТА НА ДЕТЕТО И КПЛХ од Уставот на Македонија член 118.

Коалицијата Менуваме бара одговорност на овие луѓе и истовремено ке го известиме НАРОДНИОТ ПРАВОБРАБИТЕЛ, МОН, ДПИ, и јавноста ова е срам за една институција да биде жртва на сопствените желби на раководството а притоа да не се внимава на здравјето на децата и штитениците.

anime stream. GogoAnime.be - The best website to watch anime for free thousands of anime episodes. Watch anime online in English at GoGoAnime. Subbed, Dubbed, No ADs.

Horimiya (Dub) Episode 8

SK8 the Infinity (Dub)

GoGoAnime Naruto: Shippuden

dubbed anime WONDER EGG PRIORITY

gogoanimehub GoGoAnime Attack on Titan