August 14, 2022 09:42
Магазин

Кијану Ривс користи јавен превоз, ги префрла хонорарите од филмовите на колегите, но еве кои се трагедии стојат зад неговата приказна

Ги погреба своите најблиски, но никогаш не се откажа од мисијата да ги усреќува луѓето околу себе.
Холивудската ѕвезда Кијану Ривс, канадско-американски актер, филмски режисер, филмски продуцент и музичар, е надалеку познат по својата скромност и добронамерност кон луѓето со кои е опкружен секојдневно.
Кијану имаше кратка врска со Сандра Булок и Софија Копола, но фактот што самиот го истакнува е дека Џенифер била љубовта на неговиот живот, која ја запознал во 1998. година. Веќе на божиќната вечер следела првата трагедија кога нивната ќерка се родила мртва.

Само две години подоцна, Џенифер отишла на забава организирана од Мерлин Менсон. Бидејќи пиела, еден од нејзините пријатели ја однел дома од забавата. Сепак, Џенифер пијана седнала во автомобилот за да се врати на забавата и удрила во куп паркирани автомобили. Таа починала на лице место.
Во 1993. година, Кијану Ривс го загуби својот најдобар пријател Ривер Феникс, кој почина на 23-годишна возраст на една забава. Имаше и вести дека неговата помлада сестра Ким боледува од леукемија. Инаку, Кијану целосно се грижел за неа на почетокот на 1990-тите.