November 20, 2019 00:23
Скопје

Кисела Вода го чисти сметот по целата должина на бул. Борис Трајковски

Општина Кисела Вода во соработка со ЈП „Комунална хигиена” изврши голема акција за целосно расчистување на сметот по целата должина на бул. Борис Трајковски. Покрај ова, по должината на булеварот беа искосени и нараснатите тревни површини. За успешно спроведување на активностите со кои беа собрани 6 тони смет и песок, Општина Кисела Вода преку Секторот за месна самоуправа и социјална заштита ангажираше 38 сезонски работници и еден камион. Во акцијата ЈП „Комунална хигиена” вклучи повеќе од 10 работници.

Нови вести

Зградите и обележјата во Скопје се осветлуваат во сина боја за децата

Filip

Продолжува изградбата на ООУ „Димитар Македонски” во Аеродром

Filip

Темелковски изврши увид во градежните зафати за санација на патот кој води кон населеното место Теферич

Valentina