February 17, 2019 11:26
Свет

Кикл: Актуелната состојба со азилантите е перверзна

Министерот за внатрешни работи на Австрија, Херберт Кикл денеска, во рамки на состанокот на министрите за внатрешни работи во Букурешт, побара полесно да може да им се одзема статусот на азилантите кои ќе го прекршат законот.

– Потребни се нови правила на европско ниво за да не бидеме и натаму во актуелна перверзна состојба, во која мора да чекаме некој да направи нешто страшно, рече Кикл.

Според него, во уредбата за статусот на азилантите треба да се внесат конкретни кривични дела, како силување, крадење и слично, кои водат до одземање на заштитата.

Кикл  нагласи дека актуелната ситуација е незадоволителна и дека не може да продолжи сегашната состојба.

Тој, преку соопштение, рече дека ќе им претстави нов предлог на колегите, но притоа не даде детали.

Министерот за внатрешни работи на Австрија смета дека во ЕУ заштита треба да им се понуди само на оние лица кои ги почитуваат европските вредности и кои, на пример, како што рече, жените не ги третираат како своја сопственост.

Related posts

Француски медиуми: Говорот на Макрон не ги убеди во целост „Жолтите елеци“

Valentina

Столтенберг: Сосема бесмислено е НАТО и ЕУ да бидат ривали

Valentina

Фејсбук уште во 2014. знаел за руското мешање на интернет , тврди британски пратеник

Filip