Економија

„Кибер Понеделник” – со нови надежи за трговијата

Кибер понеделникот во САД се очекува да биде најголемиот ден за онлајн купување во 2021 година со продажба помеѓу 10,2 и 11,3 милијарди долари. Ова го посочуваат прогнозите на ADOBE DIGITAL ECONOMY INDEX.

Во последниве години, границите помеѓу Црниот петок и Кибер Понеделник се заматени со тоа што потрошувачите се префрлаат на повеќе онлајн купување, особено од почетокот на пандемијата.

Вкупните онлајн трошоци во САД на црниот петок на платформите за е-трговија достигнаа 8,9 милијарди долари, што е на долниот дел од опсегот што го предвидува Adobе, како и малку под минатогодишната бројка. Од сите онлајн продажби на црниот петок, 44,4 отсто беа на паметни телефони, а трендот се очекува да продолжи и во денеска на Кибер Понеделник.

watch anime online. AnimeFreak #1 Site to watch thousands of dubbed and subbed anime episodes including Dragon Ball Super, Attack on Titan, Naruto Shippuden, One Piece

AnimeFreak SK8 the Infinity

old animefreak Pokémon Journeys: The Series

AnimeFreak Death Note (Dub)

AnimeFreak Black Clover Episode 168

AnimeFreak Your Name.