November 12, 2019 11:14
Скопје

Кенгурите во скопската зоолошка добија живеалиште со нов изглед

Живеалиштето за кенгурите, односно реонот на скопската зоолошка градина познат како „Австралија“ доби нов изглед.

Белите кенгурчиња од скопската зоолошка беа масовно пренесувана вест во сите светски медиуми, а покрај Пикси и Арчибалд, фамилијата има трет бел член, малото кенгурче Квики.

Како што информираат од зоолошката, благодарение на донацијата од компанијата „Подравка“, кенгурите добија нов реновиран дом, со нови поилки, ограда и придружни елементи, а просторот пред живеалиштето е збогатен со нови интерактивни содржини и игри за деца.

Нови вести

Почнува „Есенски базар 2019“ во Бутел

Igor

Аеродром доделува 10.000 денари за млади талентирани спортисти

Igor

Кафаната „Кај Злате“ ќе се пренамени во дневен центар за лица со посебни потреби

Igor