January 28, 2022 20:32
Скопје

Карпош ја продолжи есенската акција со засадени нови високоизрасната дрвја

Општина Карпош продолжи со есенската акција за зголемување на зеленилото, на територија на неколку населби: Влае 2  (на плоштадот „Делфина“), Тафталиџе 1, Карпош 2, Карпош 1, Козле („Јуриј Гагарин“ меѓу зградите бр. 33 и 35), Карпош 3 (во рамки на спортско – рекреативниот центар во ООУ „Лазо Трповски“).

Засадени се вкупно 34 високоизраснати листопадни и зимзелени дрвја: јавори, јасени, липи и  туи.

Локалната самоуправа континуирано вложувa раззеленување на Карпош. Во изминатиот период беше засадено ново зеленило и тревна површина и во Тафталиџе (во должина на бул. „Партизански одреди“, во Карпош 4 (меѓу „Желево“ и „Соле Стојчев“), како и во УЗ „Владо Тасевски“ (спроти хотел Карпош).

 

 

https://animeflix1.com/. Animeflix - your number one source for FREE anime, subbed and dubbed. Watch your favorite anime online FREE.

animeflix website One Piece (Dub)

ANIMEFLIX Tokyo Revengers

animeflix Rascal Does Not Dream of Bunny Girl Senpai

animeflix ANIMEFLIX How a Realist Hero Rebuilt the Kingdom

Death Note (Dub) Episode 33