February 17, 2019 11:22
Македонија Скопје

„Канцерогено општество“ на нов протест пред Собранието поради загадувањето

Иницијативата „Канцерогено општество“ за денеска најави нов протест пред Собранието против загадувањето на воздухот.

Револтот ќе го изразат со двочасовно блокирање на булеварот пред Собранието. Бараат од надлежните во рок од една година да ги решат регионалните депонии, да се справат со големите загадувачи и апелираат на заедничко дејствување со сите екоздруженија и активисти.

„Едно од клучните барања на нашата организација е решавање на сите жешки еколошки точки во рок од една година, како што се: „Охис“, „Јегуновце“, РЕК „Битола“, „Железара“ и „Дрисла“. Исто така, треба да се воведе нова технологија за решавање на регионалните депонии што се под локална власт и создавање национален план за селектирање и рециклирање на отпадот“, порачаа од иницијативата „Канцерогено општество“.

Related posts

Автобусот со број 50 од денеска повторно ќе застанува во ГТЦ

24news

Тевдовски: Прогресивниот данок нема да предизвика никакво зголемување на цените

Filip

Стружанец од куќа украл златен накит и предмети во вредност од 185.000 денари

24info