June 27, 2022 02:18
Македонија

Кампања за авионско фрлање мамки за вакцинација на лисици против беснило

Директорот на Агенција за храна и ветеринарство Николче Бабовски и Штефан Худолин, шеф на Секторот за соработка при Делегација на ЕУ во Република Северна Македонија, денеска на спортскиот аеродром Стенковец, ќе ја промовираат пролетната кампања за авионско фрлање на мамки за вакцинација на лисиците против беснило, подржана од Европската унија.

На целата територија на Република Северна Македонија, со исклучок на населените места и водените површини, до крајот на месецов, зависно од временските услови, ќе бидат фрлени околу 500 илјади вакцинални мамки. По завршување на вакцинацијата, ќе биде спроведена контрола за проценка на успешноста и на оваа кампања, соопшти Агенцијата за храна и ветеринарство.

go88 mod dang ky go88 go88 android

sunwin không nạp được tiền