June 26, 2022 15:36
Македонија

Кампања “Да се научиме како да ги заштитиме шумите од пожари”

Вчера Дирекцијата за заштита и спасување преку своите подрачни одделенија за заштита и спасување во Кичево, Македонски Брод, Крушево, Свети Николе, Кратово и Пробиштип ја заврши успешно организираната кампања за подигнување на свеста за намалување на заканите од шумски пожари под мотото “Да се научиме како да ги заштитиме шумите од пожари” во склоп на Месецот на превенција од пожари. Кампањата се спроведе со презентации помеѓу граѓаните и распределување на промотивни материјали за подготвеноста, заштитата и спасувањето од пожари.
Главен таргет на оваа кампања беа граѓаните од општините на Република Северна Македонија, кои важат за високо ризичен регион од опасност со пожари на отворено. Освен вработените на ДЗС во активностите учествуваа вработени на ТППЕ, како и претставници од ЕЛС на општините.

go88 apk ios hack game online go88 bài go88

sunwin là ai