August 20, 2019 01:12
Хроника

Казнети 15 моторџии, запленети шест мотори ноќеска во Скопје

Одделението за безбедност на патниот сообраќај при Секторот за внатрешни работи Скопје на 11/12. 05. 2019 година во периодот од 20.00 до 01.00 часот спроведе зајакната акциска контрола по  прекршоци што ги чинат возачи на  моторцикли.

Од страна на полициските службеници, по однос на констатираните  прекршоци  што ги чинат возачи на моторцикли од Законот за безбедност на сообраќајот на патиштата , шест моторцикли се одземени привремено под сомнение за техничка неисправност за утврдување на бучава , за два од мотоциклите постои сомнеж за сторен царински прекршок , откриени се  пет прекршоци сторени од возачи на моторцикли и тоа : управување без возачка дозвола, измината важност на сообраќајна дозвола, изгубена или оштетена регистарска табличка, неносење на возачка дозвола и управување без заштитен шлем (кацига).

Во однос на погоренаведените прекршоци издадени се четири платни налози за наплата на глоба и еден мандатен платен налог за наплата на глоба, а дополнително се откриени  уште десет останати прекршоци, за шест од нив издадени се мандатни платни налози за наплата на глоба, а за четири прекршочни   платни налози за наплата на глоба.

 

Нови вести

Изгаснат пожарот кај Љубен, нов кај Велеполе кон Кондово и Свиларе

Filip

Расправија за пасишта во Арачиново заврши со пукање, едно лице е рането

Filip

Возач од Грција нападнал полицаец по сообраќајка на патот Велес – Неготино

Filip